Загальні умови електропостачання

Опубліковано maks на

Постачання електричної енергії споживачу здійснюється за умов, якщо:

  1. Об’єкт споживача підключений до мереж оператора системи відповідно до встановленого законодавством порядку.
  2. Електропостачальник отримав доступ до мереж і можливість продажу електроенергії на території діяльності оператора системи згідно з договором.
  3. Споживач має діючі договори:
    • на надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії, за винятком випадків, коли розподіл здійснюється оператором системи для власних електроустановок;
    • на постачання електроенергії споживачу або на постачання від постачальника універсальних послуг, або від постачальника “останньої надії”;
    • на послуги комерційного обліку електроенергії, якщо ці послуги не надаються оператором системи, до мереж якого підключений споживач.
  4. Для всіх точок комерційного обліку на об’єктах споживача, де здійснюється (або планується) постачання електроенергії, укладено договір з постачальником послуг комерційного обліку.
  5. Відсутній факт припинення або призупинення постачання електроенергії чи надання послуг з її розподілу/передачі у випадках, передбачених законодавством.
  6. Відсутня прострочена заборгованість за договорами про постачання електроенергії чи надання послуг з її розподілу/передачі.

Якщо борг споживача перевищує вартість електроенергії, спожитої протягом двох попередніх місяців, електропостачальник (крім постачальника універсальних послуг та постачальника “останньої надії”) має право розірвати договір про постачання відповідно до його умов, якщо інше не передбачено умовами договору або комерційною пропозицією.


Додатково умови електропостачання описані в розділі 3 Договiр-про-потачання-електроенергії


0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *