Погляд на ситуацію: енергетична інфраструктура України під впливом бойових дій

Опубліковано maks на

Ситуація в українській енергосистемі залишається під контролем, зазначається у повідомленні Міністерства енергетики України, оприлюдненому Укрінформом.

За останні дні внаслідок мережевих обмежень на лініях оператора системи передачі були введені графіки відключень у Харківській області, які також застосовувалися 14 квітня.

Активний виробіток електроенергії сонячними електростанціями через сприятливі погодні умови призвів до обмеження виробництва електроенергії з відновлюваних джерел.

Бойові дії призвели до пошкодження енергетичної інфраструктури Харківщини, що спричинило знеструмлення обладнання. У Дніпропетровській області пошкоджено обладнання на високовольтній повітряній лінії.

У Чернігівській області також зазнано шкоди внаслідок обстрілу, що спричинило часткове знеструмлення населеного пункту.

Бойові дії також призвели до пошкодження газорозподільних мереж у Харківській області, внаслідок чого було зупинено газопостачання для 340 домогосподарств.

В Одеській області на високовольтних підстанціях сталося загоряння обладнання. Пожежі були ліквідовані, але це спричинило знеструмлення побутових споживачів у чотирьох населених пунктах.

Співвідношення рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 15,48 метра, що вважається достатнім для потреб станції.

Категорії: Новини

0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *